Bu Sabah 370. Bölüm

Bu Sabah'ın 370. Bölümünde; Çifte felaketin ardından 175. saate gelindi. AKUT Operasyon ve Acil Durum Yöneticisi Serhat Akbel canlı yayına bağlandı. 

AFAD'ın 2020'de hazırladığı rapor ortaya çıktı. Afet riskini azaltma planı için pilot il olarak Kahramanmaraş seçilmişti. Faylarda 200 yıllık enerji birikimine dikkat çekilmiş, 7.7 şiddetindeki depremin olduğu Pazarcık'ın olduğu fay hattının uzun süre durgun olduğu belirtilmişti. Yerleşim yerlerinin büyük çoğunluğunun çok zayıf zeminler üzerinde olmasının da endişeyi kuvvetlendirdiği vurgulanmıştı. 

Deprem evlerini, canlarının yarısını, arkadaşlarını aldı ama çifte felaket depremin çocuklarının hayallerini yıkamadı. Ailece kurtulanlar yine de şanslıydı. 

Enkazdan kurtarılan yüzlerce depremzede tedavi için İstanbul'a getirildi. Enkazdan çıktılar, korkuları dinmedi. Enkazdan mucize eseri kurtulan 12 yaşındaki Yıldız ağladı, Türkiye ağladı. 

Yer yerinden oynasa da o yavrular onlara emanetti. Türkiye bu iki meleği, altın kalpli hemşireleri konuştu. Devlet Nizam ve Gazel Çalışkan, depreme nöbetteyken yakalandılar. Kendi canlarını düşünüp dışarı kaçmadılar.  Deprem anında bebeklere siper oldular. Kanayan yaralara merhem oldular.

Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. 71 ilde okullar 20 Şubat tarihinde açılıyor. 10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verildi. 

Hasar gören havalimanı pisti hizmete açıldı. Çifte felakette zarar gören Hatay Havalimanı pisti tamir edildi ve tekrardan açıldı. 

İki aylık bir kız bebek 138. saatte enkaz altından çıkarıldı. Sağlıklı bir şekilde çıkarılan bebek ambulans helikopterle Adana'ya sevk edildi.

Ebru Akel ve Murat Güloğlu'nun sunumuyla ekrana gelen programda Türkiye’den ve dünyadan haberler, gerçek hayat hikâyeleri, özel gündem başlıkları ve daha fazlası hafta içi her gün sizlerle.

  • Bu Sabah