Bu Sabah 374. Bölüm

Bu Sabah'ın 374. Bölümünde; 7.7'lik deprem ilk önce 04.17 deprem ışıkları görüldü sonrasında ise sarsıntı başladı. Polislerin sürekli olarak rapor verdiği deprem sırasında  yaşanan dehşet anları anonslarına da yansıdığı görülmüş.Polis memurlarının yaşamış olduğu korku seslerine de yansımıştı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem de enkaz altında kalan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez ,248 saat sonra kaldığı enkaz betonalrın arasından sağ salim çıkarılarak 85 milyon insana umut oldu.

Ozan Kelleci canlı yayına bağlandı. Kahramanmaraş'ta son durum hakkında bilgi verdi. Kahramanmaraş'ta tutuklu müteahhit sayısının 11'e yükseldiğini söyledi. 

Molozların altında kalan ineğini besledi. Adıyaman'ın Dardağan köyünde depremden etkilenen Tuncay ailesinin evini ahırını yıktı.Bircan isimli inek enkazın altında kaldı. Birgül teyze de molozların altında kalan ineğini korkarak girdiği enkazın altından yemeğini ve suyunu vererek hayatta tutuyor. 

Depremi fırsata çevirmeye çalışan restoranlara kızanlar kazan kaldırdı. Üç öğün ücretsiz yemek dağıtmaya başladı. Hem de tam ortalarında. Depremzedelere de gelen giden yardımseverlere de ücretsiz yemek dağıttılar. Kepçe - kazan savaşında bazı restoranlar kepenk indirmek zorunda kaldı. Bazı restoranlar ise fahiş fiyat iddialarını yalanladı.

deprem sonrası tespit başvuruları arttı. 7.7 ve 7.6'lık çifte deprem sonrası herkes diken üstünde. İncelenen binaların kolon ve kirişlerindeki malzemeler pes dedirtti. Uzmanlara göre binaların yapımında deniz kumu kullanılması normal ama içindeki deniz tuzunun temizlenmesi şartıyla. 

Dr. Gürkan Kubilay afet bölgesi Kahramanmaraş'ta olanları anlattı. Afet bölgesine yardıma giden Dr. Gürkan Kubilay, Maraş devlet hastanesinin sadece acil kısmı 700 sağlık personelinin olduğunu vurguladı. Gitiği yerlerde taş taş üstünde kalmadığını söyleyen Kubilay, bazı binaların hiç yıklamadığının da altını çizdi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay canlı yayına katıldı. Afet bölgesi Kahramanmaraş'taki gözlemlerini anlattı. Enkaz altında insan vücudunun nasıl etkilendiğini, susuz kalmanın etkisini anlattı.

Ebru Akel ve Murat Güloğlu'nun sunumuyla ekrana gelen programda Türkiye’den ve dünyadan haberler, gerçek hayat hikâyeleri, özel gündem başlıkları ve daha fazlası hafta içi her gün sizlerle.

  • Bu Sabah