Bu Sabah 382. Bölüm

Bu Sabah'ın 382. Bölümünde; Büyük felaketin ardından olası Marmara depremi gündeme geldi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlardan imkanı olanlar, deprem tehdidinin az olduğu yerlere doğru yöneldi. 

Çifte felakette Adana - Çukurova'da 11 bina yıkıldı. Çok sayıda can kaybı yaşandı. Yurt Mahallesi'nde bulunan 2 bloklu Ayaz Sitesi'nin bir bloğuna "oturulamaz" raporu verilmişti. Ceyhan depreminde güçlendirilen bu bina, Kahramanmaraş depreminde yıkılmadı. 

Nihat Derviş, doğup büyüdüğü Hatay - Defne'deki Elektrik Mahallesi'nin muhtarıydı. Ama çifte felaket huzur ve sevgi dolu mahallesinde taş üstünde taş bırakmadı. Kalanlar için taşınmaktan başka yol kalmamıştı ama o mahallesini terk etmedi. 

Av. Ali Güvenç Kiraz canlı yayına konuk oldu. Güçlendirme ya da yıkım kararı hakkında bilgiler verdi. Bina testi sürecini anlattı. 

Ebru Akel ve Murat Güloğlu'nun sunumuyla ekrana gelen programda Türkiye’den ve dünyadan haberler, gerçek hayat hikâyeleri, özel gündem başlıkları ve daha fazlası hafta içi her gün sizlerle.

  • Bu Sabah