Bu Sabah 437. Bölüm

Bu Sabah'ın 437. Bölümünde; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan nakit avans ve kredili mevduat hesaplarına yeni düzenleme geldi. Yaşanan gelişmelerin ardından bankalar nakit avans işlemlerini askıya aldı. TCMB, yapılan düzenlemeye ilişkin detayları bankalara uygulama talimatı gönderdi.

Konya’da, Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve tahliye edilen Kadir Şeker’e verilen ceza, Yargıtay tarafından onandı. Buna göre Şeker’in yeniden cezaevine girme ihtimali ortaya çıktı.

Artık yapay zekanın güzellik algısı hakkında da bazı fikirlerimiz var. Araştırmacılar, yapay zekaya "mükemmel" erkek ve kadının nasıl olması gerektiğini sordu; ortaya pek de şaşırtıcı olmayan bu sonuçlar çıktı.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) tarafından hazırlanan bilimsel rapor, küresel ısınmanın 1,5 C ile sınırlandırılmasının aciliyetini ortaya koydu. Meteoroloji uzmanı Hüseyin Öztel raporu yorumladı ve insanların küresel ısınmaya karşı neler yapabileceklerini anlattı.

  • Bu Sabah