Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme Deprem Özel Bölümü - 08.02.2023

Sema Hanım eşiyle birlikte depreme yakalandıkları sırada bebeklerini kaçırdılar. 2 Gün boyunca bebeğine ulaşamayan Semra Hanım 32 saat sonra bebeğine kavuştu. Elbistan'dan canlı yayın yapıldı. Son durum aktarıldı. Elbistan'da yağış yok ancak ayaz var. Şehirler kasvet dolu, çocukların yüzlerinde endişe var. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor. İnsan gücünün yetemeyeceği betonları kaldırmak için iş makinelerine ihtiyaç olduğu söylendi. 

Deprem anında Hatay'da olan, takımıyla beraber depremi yaşayan Selçuk İnan, deprem anında yaşadıklarını anlattı. Takım olarak depremin etkisinden çıkamadıklarını söyledi. İlk depremde ailesinin yanında olduğunu söyledi. O andan sonra yaşadığı sor süreci anlattı.

Depremin büyüklüğünün önemli olduğu söylendi. Türkiye'yi sarsan birinci depremin 717 atom bombası enerjisi, ikinci depremin ise 500 atom bombasına eş değer enerji açığa çıkardığı söylendi.

Depremin ilk gününden beri Antakya'da olan Mert Fırat canlı yayına bağlandı. Yapılan çalışmaları anlattı. Kendi yakınlarının da enkaz altında olduğunu söyledi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktarırken en büyük ihtiyacın benzin tankerleri, jeneratör, tulum,yatak ve gıda olduğu vurgusunu yaptı. 

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki canlı yayına bağlandı. Aralık ayında yaptığı açıklamada Doğu Anadolu fay hattına dikkat çekmişti. Japonya'nın depremden nasıl korunduğunu anlatırken, meydana gelen iki depremin Japonya'da bu kadar hasar veremeyeceğini söyledi. 

  • Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme