Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Çay saati menüsünden Boşnak Mantısı
- Çay saati menüsünden Ağaç Kek
- Çay saati menüsünden Tarhana Soslu Tavuk ve Çiçek Soğan
- Mersin Mutfağı'ndan Mamül
- Mersin Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Kuru Dolma
- Mersin Mutfağı'ndan Ispanaklı Çiğ Börek
- Mersin Mutfağı'ndan Tantuni
- İstanbul çay saatinden Leopar Rulosu
- İstanbul çay saatinden İçli Papatya Börek
- İstanbul çay saatinden Çekirdekli Kabaklı Börek