• Safranbolu Mutfağı'ndan "Beyaz Baklava"

    ''BEYAZ BAKLAVA'' MALZEMELER: HAMURU İÇİN: Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı üzüm sirkesi 2 su bardağı su 3 adet yumurta Bir fiske tuz Yarım limonun suyu Aldığı kadar un HAMURU AÇMAK İÇİN: Nişasta ARASI İÇİN: 2 su bardağı ceviz ŞERBETİ İÇİN: 7 su bardağı toz şeker 7 su bardağı su Bir dilim limon ÜZERİ İÇİN: Yarım kilo tereyağı Sıvı yağ, yoğurt, su, tuz, 3 yumurta sarısı,sirke, limon suyu yoğurma kabına alınıp karıştırılır. İçine kontrollü olarak un eklenir ve normalden daha yumuşak bir hamur elde edilir. Kaşık yardımıyla hamurdan 42 adet beze çıkartılır ve 2 saat dinlenmeye bırakılır. Bezeler nişasta ile ince açılır. Açılan yufkalar tepsiye üst üste konur 4. kat yufkadan itibaren son 4. yufkaya kadar her kata çekilmiş ceviz serpilir. Son kat yufkayı da serdikten sonra baklava dilimlenir. Tereyağı kızdırılır ve üzerine dökülür. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 2 saat kadar kontrollü olarak pişirilir. Şerbet için su, şeker kaynatılır. Ocaktan inmesine yakın ve limon suyu katılır. Sıcak olan şerbet ılık baklavayla buluşturulur. Soğuyunca servis edilir.
  • 4/11
Tarih: 10.12.2015 Gösterim: 0

Sıvı yağ, yoğurt, su, tuz, 3 yumurta sarısı,sirke, limon suyu yoğurma kabına alınıp karıştırılır.