• Çay saati menüsünden Boşnak Mantısı

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konukları Bilge Ok ve Yeşim Özyurt oldu. Bilge Ok ve Yeşim Özyurt , çay saati lezzetlerine özgü "Pişmeyen Pasta", "Boşnak Mantısı", "Ağaç Kek" ve "Tarhana Soslu Tavuk ve Çiçek Soğan" hazırladı.
  • 10/17
Tarih: 22.02.2016 Gösterim: 0

 Sarkan kısım yavaşça üzerine kapatılır. Katlanılan yere yağ karışımından dökülür, hafif yuvarlanıp çekilerek hamur büyütülür. Yırtılmalar başlayınca hamur ortadan kesilir, içli parçayla bütünleştirilir. Hamurdan parçalar kesilir. Kesilen parçaların iki yanına parmaklar geçirilerek iç birbirine ittirilir, iki uçtan biri diğerine sokularak mantı oluşturulur. Fırın tepsisine dizilir. 170 derecelik fırında pişirilir.