• Balıkesir Gömeç Mutfağından Yer Fıstıklı Baklava

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.
  • 4/13
Tarih: 21.03.2016 Gösterim: 0

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun. Sonrasında üzerini kapatıp hamuru biraz dinlendirin. Bu sırada iç harcı için, fıstıkları hafif iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Üzerine irmik ve toz şekeri de ekleyip hepsini birlikte karıştırın.