• İstanbul çay saatinden Cevizli İncirli Elmalı Kek

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Dilek Türkmen oldu. Dilek Türkmen, İstanbul çay saati menüsünden "Cevizli İncirli Elmalı Kek", "Sebzeli Galeta", "Portakallı Frambuazlı Pasta" ve "Tahinli Beyaz Çikolatalı Sufle" hazırladı.
  • 4/10
Tarih: 28.03.2016 Gösterim: 0

Eridikten sonra yağı bir kaba alıp soğutun. Diğer tarafta incileri küp küp doğrayıp ılık süte ekleyerek ıslatın. Bu sırada unu, tarçını ve kabartma tozunu da bir kaba koyup karıştırın. Yağ soğuduktan sonra esmer şekeri , toz şekeri ve zeytinyağını ekleyip mikserle çırpın. Sonrasında üzerine yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Ardından unlu karışımı erittiğiniz yağlı karışıma ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpın.