• Nevşehir Mutfağından Kır Pidesi

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fatma Açıkgöz oldu. Fatma Açıkgöz, Nevşehir mutfağına özgü "Kır Pidesi", "Ayva Tatlısı", "Sanayi Pilavı" ve "Nevşehir Mantısı" yaptı.
  • 8/13
Tarih: 29.03.2016 Gösterim: 0

Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip kavurun. Diğer tarafta patatesleri soyup rendeleyin. Kıymalarda kavrulduktan sonra rendelediğiniz patatesleri ekleyip hepsini birlikte pişirin. Sonrasında salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip altını kapatın. Daha sonra maydanozları da ince ince kıyarak içine ekleyin. Diğer tarafta dinlenen hamurları bezelere ayırıp uzunlamasına açın.