Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Rize Mutfağı'ndan Kuru Ekmek Köftesi
- Rize Mutfağı'ndan Laz Böreği
- Rize Mutfağı'ndan Karalahana Çorbası
- Rize Mutfağı'ndan Hamsi Kuşu
- İstanbul Çay Saatinden Portakal Dilimi
- İstanbul Çay Saatinden Kopar Al Ekmeği
- İstanbul Çay Saatinden Kara Sevdam
- İstanbul Çay Saatinden Talaş Böreği
- Osmaniye Mutfağı'ndan Döndürme Börek
- Osmaniye Mutfağı'ndan Yoğurtlu Kömbe