Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Şanlıurfa Mutfağı'ndan Şıllık Tatlısı
- Şanlıurfa Mutfağı'ndan Yahudi Köftesi
- Zübeyde Hanımın çay saati menüsünden Browni
- Zübeyde Hanımın çay saati menüsünden "Patlıcanlı Tart"
- Zübeyde Hanımın çay saati menüsünden "Fındık Lahmacun"
- Zübeyde Hanımın çay saati menüsünden "Baton Ekler"
- Sivas Mutfağından "Mercimekli Yaprak Sarma"
- Sivas Mutfağından Şirvan Pilavı
- Sivas Mutfağından Sarığı Burma Tatlısı
- Sivas Mutfağından Hıngel