Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Van Mutfağından Kavurmalı Kabak Borani
- Van Mutfağından Van Ketesi
- İstanbul çay saatinden Anne Böreği
- İstanbul çay saatinden Rus Pastası
- İstanbul çay saatinden Hindistan Cevizli Sable
- İstanbul çay saatinden Kafes Poğaça
- Balıkesir Gömeç Mutfağından Düğün Köftesi
- Balıkesir Gömeç Mutfağından Yer Fıstıklı Baklava
- Balıkesir Gömeç Mutfağından Peynirli Patlıcan Kızartma
- Balıkesir Gömeç Mutfağından Boşnak Böreği