Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Pazartesi günü başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla renk katacağı programda; her yöreden farklı lezzetler sunulacak. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edileceği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı”, hafta içi her gün saat 12.00’de Show TV’de...