• Adıyaman Mutfağı'ndan Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Nimet Peri ve Şirin Çoban oldu. Nimet Peri ve Şirin Çoban, Adıyaman mutfağına özgü "Kırmızı Mercimekli Yaprak Sarma", "Meyir Çorbası", "Cemile" ve "Dolmalı Köfte" yaptı
  • 1/9
Tarih: 03.02.2016 Gösterim: 0

1/2 kg yaprak
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 

Sosu İçin;
 

1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Sunumu İçin;

Yoğurt