Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Tokat Mutfağından Cevizli Kadayıf
- Tokat Mutfağından Aşaltı
- Kahramanmaraş Mutfağından Cırgındiş
- Kahramanmaraş Mutfağından Haşhaşlı Revani
- Kahramanmaraş Mutfağından Eli Böğründe
- Kahramanmaraş Mutfağından Yoğurtlu Köfte
- Özge Hanım'ın Çay Saati Menüsünden Lor Peynirli Pankek
- Özge Hanım'ın Çay Saati Menüsünden Elmalı Tarçınlı Muffin
- Özge Hanım'ın Çay Saati Menüsünden Tiramisu
- Özge Hanım'ın Çay Saati Menüsünden Pavlova