Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- İstanbul Çay Saatinden Karamelli Tart
- İstanbul Çay Saatinden Kapalı Hamburger
- İstanbul Çay Saatinden Fındık Ezmeli Kurabiye
- İstanbul Çay Saatinden Çıtır Tavuk
- Elazığ Mutfağı'ndan Kolay Su Böreği
- Elazığ Mutfağı'ndan Cennet Künkü
- Elazığ Mutfağı'ndan Bayat Ekmek Sıkması
- Elazığ Mutfağı'ndan Pratik İçli Köfte
- Amasya Mutfağı'ndan Bakla Dolması
- Amasya Mutfağı'ndan Çarşaf Çöreği