Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Romen Mutfağından Romen Köftesi
- Romen Mutfağından Kozanak
- Romen Mutfağından Ekmek Çanağında Sebze Çorbası
- Romen Mutfağından Krep Bohçası
- Erzurum Mutfağından Ekşili Dolma
- Erzurum Mutfağından Biftek Sarma
- Erzurum Mutfağından Sini Ketesi
- Bodrum Mutfağından Pirinçli Balık
- Bodrum Mutfağından Limonlu Bar
- Bodrum Mutfağından Kifle