Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Tokat Mutfağı'ndan Patatesli Tokat Katmeri
- Tokat Mutfağı'ndan Gömlek Kadayıf
- Tokat Mutfağı'ndan Pehlili Pilav
- İstanbul Çay Saati'nden Beyaz Çikolatalı Pasta
- İstanbul Çay Saati'nden Sebzeli Kiş
- İstanbul Çay Saati'nden Patatesli Pastırmalı Poğaça
- İstanbul Çay Saati'nden Selanik Gevreği
- Gaziantep Mutfağı'ndan Öcce
- Gaziantep Mutfağı'ndan Simit Kebabı
- Gaziantep Mutfağı'ndan Nurtaç Tatlısı