Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Sivas Mutfağından Sivas Ketesi
- Sivas Mutfağından Patlıcan Pehli
- Sivas Mutfağından Gazete Baklavası
- Sivas Mutfağından Yumurtalı Subura
- İzmir Mutfağı'ndan Ekmek Dolması
- İzmir Mutfağı'ndan Isırgan Bezeli Tatlı
- İzmir Mutfağı'ndan Tepitleme
- İzmir Mutfağı'ndan Enginarlı Pilav
- Hatay çay saatinden Limonlu Sarma
- Hatay çay saatinden Ispanaklı Poğaça