Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Hatay çay saatinden Kokoş Pasta
- Hatay çay saatinden Üsküp Böreği
- Antakya Mutfağından Zılk Sarması
- Antakya Mutfağından Tuzda Tavuk
- Antakya Mutfağından Kireçte Kabak Tatlısı
- Antakya Mutfağından Şiş Börek
- Sinop Mutfağından Metez
- Sinop Mutfağından Dildan Köfte
- Sinop Mutfağından Balkabaklı Rulo Pasta
- Sinop Mutfağından Sirkeli Pırasa