• Erzincan Mutfağından Tarhana

    Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı
  • 1/9
Tarih: 21.01.2016 Gösterim: 0

TARHANA

TARHANASI İÇİN:
3 su bardağı buğday 
1 kilo yoğurt 
1 yemek kaşığı tuz
1 litre su 
ÇORBASI İÇİN:
2 kase tarhana 
2 adet soğan 
Yarım beyaz ya da kırmızı turp
4 yemek kaşığı domates salçası 
2 yemek kaşığı annuh otu
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
YEMEĞİ İÇİN:
2 kase tarhana
2 adet soğan 
2 yemek kaşığı annuh otu
1 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı sıvıyağ