Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar su
Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
-
Nursel'in Mutfağı
FOTO - GALERİ
- Erzincan Mutfağından Kızartma
- Erzincan Mutfağından Kesme Kadayıf
- Erzincan Mutfağından Kanküllü Pilav
- Erzincan Mutfağından Tarhana
- Çankırı Mutfağı'ndan Çankırı Güveci
- Çankırı Mutfağı'ndan Yumurta Tatlısı
- Çankırı Mutfağı'ndan Fasulye Kavurması
- Çankırı Mutfağı'ndan Yazma Çörek
- Şanlıurfa Mutfağı'ndan Hamur Çorbası
- Şanlıurfa Mutfağı'ndan Tepsi Kebabı